Algemene info

Ons doel

Het promoten van de wandelsport in de omgeving rond Leuven. Wandelen is de recreatieve bewegingssport bij uitstek voor jong en oud. Je kan het alleen doen of in groep (familie, vrienden,…). Het is goed voor je gezondheid, een half uur per dag wandelen komt je gezondheid al ten goede. Eenvoudigweg genieten van de natuur, de buitenlucht eens opsnuiven is tevens de ideale manier om je hoofd leeg te maken en je gedachten te ordenen. Het is een ideale uitlaatklep om opgebouwde spanning en stress kwijt te geraken. Het is een goedkope sport, alleen wandelschoenen, goede sokken en een regenjasje volstaan. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de route die je moet volgen, je volgt gewoon de afstand van uw geplande route die men voor jou hebben uitgestippeld zodat je volledig kan genieten van je wandeling. 
 
 
 
 

Onze eigen organisaties

Jaarlijks organiseren wij 1 wandeling (niet in 2024 sabbat jaar) waarbij wij steeds trachten de mooiste plekjes rond Leuven aan te bieden aan onze wandelaars. Meestal bevatten zij ook één of meerdere pittige klimmetjes. De omgeving rond Leuven bestaat nu eenmaal uit een aantal heuvels.
- Herfsttocht (in september) in Lovenjoel (Bierbeek).
Tijdens onze wandeltochten kan je steeds genieten van een hapje en een drankje aan democratische prijzen in onze goed verzorgde startzaal.
Wil je graag een handje toesteken tijdens onze organisatie als vrijwilliger, je bent steeds welkom! Neem dan gerust contact op met één van de bestuursleden.

Gratis wandelingen en clubwandelingen

Onze club biedt 6 of meerdere gratis wandelingen aan per jaar. Het bestuur kiest deze  wandelingen uit waar je als lid gratis kunt gaan wandelen.  De club betaalt het inschrijvingsgeld voor de wandeling en een gratis gewone consumptie. In ons wandelmagazine “Wandelweetjes” vind je de inschrijvingskaart voor die wandelingen, je moet ze enkel invullen en afgeven bij de inschrijving van de desbetreffende wandeling.
 
Ook wordt er in de loop van het  jaar 4 clubwandelingen georganiseerd voor onze leden.

Historiek

Onze club zag het levenslicht op 24 februari 1983 onder de naam I.P.V. Leuven. In april 1984 werd de eerste wandeling ingericht met 138 deelnemers. Op 17 oktober 1984 sloot de club zich aan bij de Vlaamse Wandelfederatie (VWF). 
In januari 2007 werd de naam verandert in WSV Leuven vzw en ging ze verder onder een nieuw bestuur.
In januari 2016 werden 3 wandelfederaties waaronder VWF gefusioneerd tot Wandelsport Vlaanderen vzw.
In mei 2017 een nieuw bestuur en was het tijd voor een nieuwe naam, WSV De Fonskes vzw  omdat Fonske toch wel een beetje het uithangbord is geworden van onze club. Wij zijn een kleine club met als voornaamste troeven: humor, gezelligheid en vriendschap !
In januari 2024  zijn wij verder gegaan met een nieuw bestuur.
 
 
 
 
 

Praktische informatie bus/ treinreizen

Wij organiseren busreizen indien voldoende belangstelling (ten minstens 30 deelnemers) per bus uitstap.
Dit is om onze leden de kans te geven om andere streken van België te ontdekken. Iedereen, ook niet leden, zijn hier van harte welkom!
De prijzen kunnen jaarlijks angepast worden.
-  leden: busuitstap, inschrijving en een gewone consumptie inbegrepen.
-  niet-leden: busuitstap, inschrijving en een gewone consumptie NIET inbegrepen.
Inschrijven hiervoor gebeurt bij Van Espen Jean Pierre (contactgegevens zie bestuur) tot één week voor de busreis.
 
De busverantwoordelijke zorgt voor de inschrijvingskaarten en bezorgt deze in de startzaal aan jullie.
Je bent pas ingeschreven als je het juiste bedrag hebt overgeschreven naar BE55 9730 7724 2144 (Argenta) op naam van WSV De Fonskes vzw. Vergeet niet je naam en de opstapplaats te vermelden!
 
Ook kunnen er treinreizen voor onze leden ingepland worden voor een bezoek naar andere clubs buiten de regio Vlaams-Brabant.
Leden: Inbegrepen een gratis Inschrijving en een gewone consumptie en een compensatie vervoer onkosten terwaarde van een seniorenticket. 
Bijeenkomst steeds in het station van Leuven. Leden die niet in groot Leuven woonachtig zijn mogen ook vertrekken vanuit een ander Belgisch station.
 

Opstapplaatsen bij busreizen

- Carpoolparking De Vunt – Wilsele- E 314 – afrit 20 – Vertrek: 07.15 uur
- ’t Paviljoentje – Diestsesteenweg 300 – 3010 Kessel-Lo – Vertrek: om 07.30 uur
Thuiskomst ten laatste om 18.00 uur.

Wil je ook deel uitmaken van onze wandelclub ?

Wandel Sport Vrienden De Fonskes vzw

0473/88 73 24

info@wsvdefonskes.be