Algemene info

Ons doel

Het promoten van de wandelsport in de omgeving rond Leuven. Wandelen is de recreatieve bewegingssport bij uitstek voor jong en oud. Je kan het alleen doen of in groep (familie, vrienden,…). Het is goed voor je gezondheid, een half uur per dag wandelen komt je gezondheid al ten goede. Eenvoudigweg genieten van de natuur, de buitenlucht eens opsnuiven is tevens de ideale manier om je hoofd leeg te maken en je gedachten te ordenen. Het is een ideale uitlaatklep om opgebouwde spanning en stress kwijt te geraken. Het is een goedkope sport, alleen wandelschoenen en goede sokken volstaan. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de route die je moet volgen, je volgt gewoon de route die wij voor jou hebben uitgestippeld zodat je volledig kan genieten van je wandeling. 


Onze eigen organisaties

Jaarlijks organiseren wij 1 wandeling waarbij wij steeds trachten de mooiste plekjes rond Leuven aan te bieden aan onze wandelaars. Meestal bevatten zij ook één of meerdere pittige klimmetjes. De omgeving rond Leuven bestaat nu eenmaal uit een aantal heuvels.
- Herfsttocht (in september) in Lovenjoel (Bierbeek).
- Dynastietocht (in november) samen met 2 andere clubs, nl. Den Engel vzw en KV Reservisten Vlaams-Brabant vzw. Deze gaat ook door in Kessel-Lo. Wij verzorgen hier steeds de controlepost.
Tijdens onze wandeltochten kan je steeds genieten van een hapje en een drankje aan democratische prijzen in onze goed verzorgde start- en controlezalen.
Wil je graag een handje toesteken tijdens onze organisatie als vrijwilliger, je bent steeds welkom! Neem dan gerust contact op met één van de bestuursleden.

Gratis wandelingen

Onze club biedt 6 gratis wandelingen aan per jaar. Het bestuur kiest 6 wandelingen uit waar je als lid gratis kunt gaan wandelen.  De club betaalt het inschrijvingsgeld voor de wandeling en een gratis gewone consumptie. In ons wandelmagazine “Wandelweetjes” vind je de inschrijvingskaart voor die wandelingen, je moet ze enkel invullen en afgeven bij de inschrijving van de desbetreffende wandeling.

Historiek

Onze club zag het levenslicht op 24 februari 1983 onder de naam I.P.V. Leuven. In april 1984 werd de eerste wandeling ingericht met 138 deelnemers. Op 17 oktober 1984 sloot de club zich aan bij de Vlaamse Wandelfederatie (VWF). 
In januari 2007 werd de naam verandert in WSV Leuven vzw en ging ze verder onder een nieuw bestuur.
In januari 2016 werden 3 wandelfederaties waaronder VWF gefusioneerd tot Wandelsport Vlaanderen vzw.
In mei 2017 was het tijd voor een nieuwe naam, WSV De Fonskes vzw omdat Fonske toch wel een beetje het uithangbord is geworden van onze club. Wij zijn een kleine club met als voornaamste troeven: humor, gezelligheid en vriendschap !

Praktische informatie busreizen

Wij organiseren 4 keer per jaar een busreis indien voldoende belangstelling (ten minstens 30 deelnemers) per bus uitstap.
Dit is om onze leden de kans te geven om andere streken van België te ontdekken. Iedereen, ook niet leden, zijn hier van harte welkom!
De prijzen kunnen jaarlijks angepast worden.
-  leden: busuitstap en inschrijving inbegrepen.
-  niet-leden: busuitstap en inschrijving NIET inbegrepen.
Inschrijven hiervoor gebeurt bij Van Espen Jean Pierre (contactgegevens zie bestuur) tot één week voor de busreis.
 
De busverantwoordelijke zorgt voor de inschrijvingskaarten en bezorgt deze in de startzaal aan jullie.
Je bent pas ingeschreven als je het juiste bedrag hebt overgeschreven naar BE55 9730 7724 2144 (Argenta) op naam van WSV De Fonskes vzw. Vergeet niet je naam en de opstapplaats te vermelden!
 
 

Opstapplaatsen

- Carpoolparking De Vunt – Wilsele- E 314 – afrit 20 – Vertrek: 07.15 uur
- ’t Paviljoentje – Diestsesteenweg 300 – 3010 Kessel-Lo – Vertrek: om 07.30 uur
Thuiskomst ten laatste om 18.00 uur.

Wil je ook deel uitmaken van onze wandelclub ?

Wandel Sport Vrienden De Fonskes vzw

0473/88 73 24

info@wsvdefonskes.be